Sådan skaber du et miljøvenligt rum

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Har du overvejet at lave dine vægge om til korkvægge, eller har du bare ledt efter en måde at gøre dit hjem mere effektivt og stilfuldt? Hvis det er tilfældet, så kan det være en god ide at overveje kork som materialet at gøre det med. Kork er nemlig både bedre for miljøet og det er billigere for din pengepung, da det hjælper med dine energiregninger. Med grøn energi og miljøet så meget oppe i tiden, ville det måske gøre dig glad at høre, at kork materialerne er mere sikrer for miljøet end alle de andre vægmaterialer.

Fordelene ved brug af kork

Det er der to vigtige grunde til. Kork er et langvarigt materiale, og det er modstandsdygtigt over for en mange af de ting, som ellers beskadiger materialer som f.eks. træ og vinyl. Men der er stadig en egenskab ved kork, som gør at den overhovedet ikke ligner de andre byggematerialer. Det kræver nemlig ikke, at man skal fælde træer for at kunne lave en korkvæg. Traditionelt ville du på en eller anden måde bruge træ til dine vægge. Det kræver at en hel del træer skal fældes og det tager lang tid før de vokser op igen. Nogle gange regenereres de overhovedet ikke.

Hjælp miljøet

Kork er en unik type træbark. Det kommer fra en speciel type egetræ, som vokser i Portugal og Spanien. Når barken fjernes, dør træet ikke, som andre trævarianter ville gøre. Det begynder bare at vokse endnu et lag kork i det område, hvor der blev fjernet noget. Eftersom kork-egetræer ikke dør, når de bliver fjernet af deres nyttige bark, reducerer brug af korkvægfliser din påvirkning på miljøet markant. Derudover er kork en excellent lyddæmper, på grund ad dens svampede og tætte natur. Det vil ikke lydisolere rummene helt, men det vil gøre en betydelig forskel.