Hvordan skal jeres næste firmajulefrokost være?

Drinks

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vi har holdt julefrokoster siden 1940erne, hvor der blev inviteret hjem til overordnede, til kage og portvin. Typisk blev en julefrokost afholdt d. 23 december. Siden den gang har julefrokosten udviklet sig, især for virksomhedernes vedkommende. Nu er det ikke nok bare at spise kage og få sig et glas portvin. Der skal ske noget mere. Traditionen med at spise og drikke holder dog ved, men på et helt andet niveau end tidligere. Til en julefrokost nu om dage bliver der serveret store mængder mad, fra det traditionelle julebord. Dertil skal der også en passende mænge drikkelse til og gerne af den slags vi alle bliver lidt sjovere af.

Maden

Typisk vil maden til en julefrokost bestå af traditionel julemad, som smørrebrød, sild, frikadeller, svinesteg, and og måske endda desserter. Desserterne kan ofte være is, risalamande eller æbleskiver. Retterne bestå af en blanding af kolde og lune retter og mange forskellige pålæg, som valgmuligheder til sit smørrebrød. Der vil selvfølgelig også være øl, vin og som minimum snaps. Alt sammen er med til at skabe en hyggelig stemning.

Udvikling

Hjemme i privaten vil der som regel ikke være andre aktiviteter end at hygge ved maden. Men firmajulefrokosterne har udviklet sig til, at der også skal være noget bagefter maden. Nogle virksomheder deltager i et arrangement, mens andre tager i byen for at feste. Det vigtige er, at der skal være mulighed for at kunne slå sig løs.

5 facts om udviklingen

  • Der bliver spist væsentlig mere mad
  • Drukket en del mere alkohol
  • Det er mere uformeldt
  • Aktiviteter efter maden
  • Større selvskaber

Julefrokoster

Hvis det er firmajulefrokost i København du leder efter, så er der mange virksomheder du kan hyre, til at stå for festlighederne. Der vil typisk være en koncert eller andet underholdning involveret i løsningerne. Der er også nogle virksomheder, som vælger at have julefrokost teambuilding, for at få et stærkere sammenhold i de indbyrdes teams. Det kunne også være en interessant mulighed. Uanset hvad, er der mange måde at holde julefrokost på, så det er bare at være kreativ.