Har du dårlig internetforbindelse? Her er, hvad du skal gøre

Har du dårlig internetforbindelse? Her er, hvad du skal gøre

marts 5, 2023 Slået fra Af 5facts.dk

Vi kender alle følelsen af et langsomt internet – og der er intet mere irriterende! Uanset om du streamer film, arbejder på dit hjemmekontor eller bare gerne vil uploade billeder til Instagram, så SKAL internettet bare fungere. I denne artikel hjælper vi dig til, hvordan du kan oprette den gode forbindelse til din router.

Flyt din router

Det lyder simpelt nok, men placeringen af din router har en stor betydning for din internetforbindelse. Routeren skal helst stå i et rum, hvor den kan sende et direkte signal til de enheder, som du bruger. Selvfølgelig kan du ikke altid sidde i samme rum som din router, men det er altid en god ide at have den tæt på.

Hvis du for eksempel bor i et hus med tykke betonvægge, så kan det være svært for signalet at gennemtrænge væggen. Her er det bedre at bruge et netværkskabel i stedet for Wi-Fi. Hvis du derimod har gipsvægge, så er det ofte ikke det store problem med den dårlige forbindelse pga. væggene. Det er også langt mere effektivt at placere din router højt oppe, for eksempel på en hylde, i stedet for at sætte den på gulvet.

Brug et netværkskabel

Hvis du har mulighed for det, er det en god ide at koble dine enheder til routeren med et netværkskabel i stedet for at bruge Wi-Fi signalet. Det kan være en træls løsning, men et netværkskabel giver dig et langt bedre signal og en meget hurtigere forbindelse. Hvis ikke du kommer direkte på internettet med et lan kabel, så kan det være der er noget galt med din router, eller det kan være, at du skal skifte udbyder.

Netværkskabler gør, at du undgår udefrakommende elementer, som kan gøre din internethastighed langsommere. Et lan kabel sikrer dig også, at naboer og gæster ikke kan hoppe på og bruge dit Wi-Fi.