5 facts om vores læsevaner

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vi danskere er vilde med at læse, og vi griber gerne til bøgerne, når vi skal stresse lidt af. Det er dog især den ældre del af befolkning, der sørger for at vi kommer gennem mange bøger. I gennemsnittet læser vi danskere intet mindre end 14,3 bøger om året.

Hvis du er en ung mand på under 18 år, er der dog en god sandsynlighed for at du vil have meget svært ved at relatere til dette. Det er da også denne målgruppe der læser absolut mindst. 75% af boglæserne er nemlig  kvinder, og det er i aldersgruppen 55+, at man finder dem der sluger de fleste bøger.

Her er 5 facts du måske ikke vidste om vores læsevaner – tallene er fundet i Saxos undersøgelse om danskernes læsevaner.

2 ud af 3 læser mere end en bog af gangen

Hvis du ser serier på netflix og lignende, så kender du det nok godt. Det der med at man lige har gang i 3-4 serier ad gangen. Sådan er det også med vores læsevaner, hvor det altså er mere almindeligt at være i gang med flere bøger ad gangen, end ikke at være det.

56% ville gerne læse mere

Der er mange der kender det, vi ville egentlig gerne læse mere. Hvis du har det sådan, er du ikke alene, for sådan har mere end halvdelen af befolkningen det altså. Til sammenligning er der kun omkring en halv procent, der gerne ville læse mindre.

1% læser helst i fitnesscentret

Langt størstedelen (64%) foretrækker at læse i sengen. Dette tal er en del højere, end antallet der foretrækker et læse i fitnesscentret, dette siger nemlig kun omkring 1%.

Det tager to uger at læse en e-bog

Vi er i gennemsnit 17.9 dage om at komme gennem en lydbog. Lidt hurtigere går det med e-bøger, her tager det nemlig i gennemsnit 13,9 dage at komme igennem. Fordelen ved lydbøger er dog, at man kan lave noget andet imens. Netop dette er 25% glade for, fordi det betyder at de kan være aktive imens.

Vi læser for at stresse af

Der er mange grunde til at læse bøger, og en af hovedårsagerne som mange nævner, er at de gør det for at stresse af.