5 facts om vintyper

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der findes en lang række forskellige vintyper, og for det normale menneske, kan det mange gange være svært at finde ud af hvad forskellen på de forskellige vintyper egentlig er. Dette kan medføre at mange serverer den forkerte vin til maden, og derfor er der her samlet mere information om de forskellige typer vin på markedet. Ønsker du at bestille dine egne vine online, kan du tage et blik på uhrskov vine webshop. Du kan også selv tage kontakt til uhrskov vine, hvis du har brug for mere vejledning til hvordan du matcher din vin til maden.

Rosévin

Er en vin lavet på blå druer, og den kan være lavet af en blanding af hvidvin og rødvin. Rosévin serveres typisk som velkomstdrik, og den bør nydes kølig, det vil sige den for at smage bedst bør have en temperatur på mellem 7 og 12 grader.

Hvidvin

Hvidvin er derimod typisk lavet på gule eller grønne druer. Det vil sige at den typisk er lidt mere syrlig, derfor er der også mange som vælger at servere hvidvinen til det lidt mere fede ostebord. Jo stærkere osten er, jo stærkere bør hvidvinen også være.

Rødvin

Servere du mere tunge retter, såsom bøffer eller generelt en meget kødrig ret, kan det være en fordel at servere dette med rødvin. Idet den typiske tunge bøf, kan hamle op med de også ofte lidt tunge rødvine.

Isvin

Står du og ønsker en vin med en lavere alkoholprocent end de som er nævnt ovenfor, er det isvinen du skal række ud efter. Denne vin er nemlig kendt specielt for at have en lav alkoholprocent, herudover har den også en typisk sød smag, som gør at den også er god til desserter.

Mousserende vin

Er fremstillet ud fra hvidvin, og dækker typisk over vin som champagne, som ofte bliver serveret til sødere desserter eller som velkomstdrink.