5 facts om tandhygiejne

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vores tandhygiejne er enormt vigtig, og hvis den er god forebygger den også, at vi tilbringer en masse tid og penge i tandlægestolen. Læs med her og få 5 facts om tandhygiejne, du måske ikke havde tænkt over før! 

Dine tænder er uerstattelige – altså med mindre du har lyst til at gå med gebis, og det har de færreste vist, når det kommer til stykket. Derfor skal du passe godt og grundigt på dem. Det indebærer naturligvis en tur til tandlægen i ny og næ, men meget kan du også selv gøre. Her er 5 facts, der kan hjælpe dig til at få sunde og langtidsholdbare tænder. 

Fact #1: Beliggenhed har betydning 

Din tandlæges beliggenhed er ret afgørende for, om du nu får tjekket dine tænder, når tid er. Tandlægen på Østerbro er fx perfekt, hvis du bor her i nærheden, men der er ingen grund til at transportere dig til den anden ende af byen, når du skal have tjekket tænder – for så får du det sikkert ikke gjort ret ofte. 

Fact #2: Forebyggelse betaler sig 

Det er ikke helt billigt at gå til tandlægen, og derfor kan det godt betale sig at forebygge alt det, du kan. Børst tænder et par gange dagligt, undgå at overdrive indtaget af sukker og husk tandtråden – den er der faktisk nogle tandlæger, der mener er endnu vigtigere end tandbørsten. 

Fact #3: Du kan få akut hjælp 

Hvis du alligevel står i den uheldige situation, at du får et akut problem med dine tænder, kan du heldigvis også få hjælp til det. Med en Akut tandlæge kan du få hjælp og støtte til pludselige tandsmerter eller uheld med tænderne. 

Fact #4: Du kan undgå tandlægeskræk 

Vidste du, at du kan vælge en tandlæge, der har specialiseret sig i tandlægeangst? På den måde undgår du, at oplevelsen hos tandlægen bliver decideret ubehagelig, og så er der altså større sandsynlighed for, at du har mod på at komme igen en anden gang. 

Fact #5: Du kan slippe af med dårlige vaner 

Der er desværre mange af os, der har nogle vaner, der ikke ligefrem bidrager til jordens smukkeste, hvideste og sundeste smil. Måske er det tiden til at skære lidt ned på det syndige sukker? Du kan også overveje at sænke forbruget af kaffe, vin og cigaretter, så du ikke udsætter dine tænder for unødig misfarvning.