5 facts om take away

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vi kender alle til det, og vi benytter os af det en gang imellem. Nogle bruger det oftere end andre, men det er noget nær alle, der har prøvet at få take away. Det er blevet en del af vores hverdag og vores samfund. Du kender til det, men hvor meget ved du egentlig om det? Her kommer 5 facts, som du måske ikke alle kender.

Portaler

Der er mange spisesteder, der tilbyder take away. Du kan bestille ved dem direkte. Du kan også bestille over en portal, som samler en masse spisesteder. Her du kan du søge på placering, leveringstid og andre faktorer, og så kan du bestille din mad. Find take away her.

Portalerne er opstået for at gøre det nemmere for dig. Du kan søge på bestemte kriterier og finde frem til det rigtige sted. Det er en mulighed for dig for at opdage nye restauranter, som du eller sikke havde opdaget.

Det er ikke altid usundt

Ofte tænker man på take away som grillmad og noget, der er masser af fedt og salt i. Sådan behøver det dog ikke at være. Der er også mange muligheder for at få sund take away.

Take away er ikke kun burgere og pizzaer. Det kan også være sushi, salater og eksotiske retter. Der er meget at vælge imellem.

Pizza er ikke bare pizza

Pizza kommer fra Italien. Men når du bestiller en pizza på et pizzeria i Danmark, er den nok ikke ret italiensk. Der er ikke mange, der laver pizza på den traditionelle italienske måde. Så din take away pizza er nok mere dansk, end den er italiensk.

Der er også mange pizzeriaer i Danmark, der drives af folk, der ikke er født i Danmark. De kan altså have taget nogle madtraditioner med fra deres eget land.

Amerikansk-dansk-tysk burger

Burgeren stammer fra Amerika. Den er opkaldt efter byen Hamburg i Tyskland. Det var måske en dansk immigrant, der solgte den første burger i USA for mange år siden. Burgeren er altså meget international, og de laves også i dag i mange lande.

Take away blomstrede i 2020

På grund af covid-19 fik take away branchen en gylden tid i 2020. Det gav et skub bagi, fordi mange gerne ville have mad udefra. Når der ikke var mulighed for at tage på restaurant, måtte folk bestille maden hjem til dem selv. Det gav mere omsætning i de eksisterende take away-restauranter, og det gav flere spisesteder, der lavede mad ud af huset.