5 facts om stress

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hver uge er der tusinder der rammes af stress i Danmark. Så selvom vi hvert år ligger helt i top, når det kommer til være blandt de lykkeligste lande i verden, så er der også mange, der ikke oplever denne lykke. Stressforeningen vurderer at omkring en kvart million danskere lyder af alvorlig stress, mens dobbelt så mange føler sig udbrændte i deres job på grund af stress. Stress og dets følger menes at koste samfundet mere end 10 milliarder kroner om året.

Psykolog Nord der er en psykolog i Aalborg beskriver stress således “Stress er kroppens forsøg på at håndtere særligt belastende begivenheder. Stress er altså ikke en sygdom, men en tilstand, der aktiverer det sympatiske nervesystem og menneskets indbyggede kamp/flugt-mekanisme. Mennesket er fra naturens side i stand til at klare en vis portion stress, men fortsætter belastningen over længere tid, og kræver den flere ressourcer, end vi har til rådighed, så kan det forårsage symptomer af fysisk og psykisk karakter, der kan ende i sygdom.

Det er derfor også vigtigt at komme i behandling så hurtigt som muligt. Jo længere man er i en skadelig stress tilstand, jo sværere bliver det også at komme ud af den. Det er i MEGET sjældne tilfælde noget, der går over af sig selv. Så medmindre man kommer i behandling, eller drastisk ændrer på de ting der forårsager tilstanden, så forsvinder det ikke. Herunder kan du se fem “skræmmende” facts om stress, der kommer fra stressforeningen.

  • Hver femte der bliver syg af stress, risikerer at miste sit job
  • 3000 personer bliver førtidspensionisteret om året pga. stress
  • 1400 danskere dør hvert år af psykisk arbejdsbelastning bl.a. forårsaget af stress
  • 30.000 hospitalsindlæggelser om året pga. stress
  • Ubehandlet stress forårsager over halvdelen af alle depressioner og angstlidelser