5 facts om skimmelsvamp

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Selv ved den mindste mistanke om skimmelsvamp i din bolig, bør du hurtigst muligt bestille en skimmelsvampsundersøgelse af bygningen, da det hurtigt kan sprede sig og blive endnu værre. Er der steder i hjemmet, hvor tapetet er begyndt at løsne sig, kan det være et tegn på skimmelsvamp. Ofte vil man opleve symptomer som en lidt muggen og ubehagelig lugt, og skimmelsvamp i hjemmet kan i sidste ende være skadeligt for vores helbred, når vi dagligt befinder os i det. Som regel optræder svampen tydeligt i form af grønlige eller sorte plamager på synlige vægge, gulve og lofter, mens det også kan forekomme i skjulte hulrum eller skunke.

Skimmelsvampens bedste levevilkår

Skimmelsvampen trives godt i steder med høj fugtighed, og er din bolig plaget af svampen, kan det desværre være tegn på, at der er alvorlige problemer med bygningens isolering. Fugt og skimmelsvamp skaber problemer for et sundt indeklima, og derfor bør et svampeangreb kommes til livs hurtigst muligt med kyndig og professionel hjælp. Hvis du oplever symptomer som muggen lugt eller lodne plamager på tapet og lofter, så læs mere om skimmelsvamp online.

Yderligere symptomer

Symptomer på skimmelsvamp hører ikke kun til boligen alene, men udløser også symptomer hos dig, der har en dagligdag i et svampehærget indeklima. Mange oplever slimhindeirritationer i øjne og svælg samt hovedpinegener og træthed. Det er med andre ord vigtigt at få bekæmpet i en fart, hvis nogen i familien oplever disse symptomer, da det er skadeligt for helbredet. Skimmelsvampen breder sig nemlig gennem små, luftbårne svampesporer, og findes altså i den luft, som vi indånder.

Hvad du selv kan gøre

Alt efter omfanget af problemet med skimmelsvamp i dit hjem, er der også nogle tiltag, som du selv kan gøre nytte af. Er angrebet særligt på ikke-porøse materialer, kan I benytte Rodalon eller klorholdige rengøringsmidler til at vaske området af med. Overflader, hvor svampen er vokset ind i materialet, skal skiftes ud og kan være et større arbejde. Uanset hvad, anbefales det at tilkalde professionel hjælp, da det er en stor fordel hurtigst muligt at få fastslået problemets omfang, og hvordan skaden bedst bekæmpes.

Typiske steder for skimmelsvamp

Skimmelsvampen trives godt i fugtige områder, og særligt på steder med kondens, som især findes, hvor kulde og varme mødes. Hvis du kan lugte symptomer på et svampeangreb, så tag en tur rundt i boligen og hold især øje med brusenichen, vandafløb og dræn, omkring vinduer og døre samt bag radiatorerne. Har boligen en væg, som føles kold, selvom der er varmt indenfor, vil den være et oplagt sted for svampen at trives i.

Undgå symptombehandling

I kampen om at komme skimmelsvamp til livs, er det vigtigt ikke kun at symptom- og overfladebehandle i hjemmet. Måske stammer roden til ondskaben i en gammel krybekælder eller lignende, og vil altså derfor ikke være bekæmpet ved at skifte tapet. Har du mistanke om dårligt indeklima og skimmelsvamp, så kontakt OBH-Gruppen for nærmere undersøgelse og rådgivning.