5 facts om økologi

Frugt og grønt

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Økologi fylder mere og mere. Emnet står højt på dagsordenen i det danske samfund, og både virksomheder og forbrugere bliver mere og mere bevidste om natur, miljø og dyrevelfærd. Har du styr på din økologi? Her er fem hurtige facts om det grønne alternativ.

1 – Godt for dig og din krop

Økologiske fødevarer indeholder ikke kunstige tilsætningsstoffer eller rester af sprøjtegifte, som konventionelt producerede fødevarer gør. Når du vælger økologien til, tilføjer du altså ikke unødvendige og potentielt skadelige stoffer til dit system.

2 – Godt for dyrene og grundvandet

Ud over at være god ved dig selv skåner du også dyr og miljø, når du vælger økologiske varer. Økologiske køer, svin og høns har godt med plads at bevæge sig på og får økologisk grovfoder, som styrker deres immunforsvar. Økologiske landmænd siger nej tak til sprøjtegift og kunstgødning og bidrager således ikke til kemisk forurening af grundvandet.

3 – Danskerne er verdensmestre i økologi

Danskerne er det folkefærd i Europa som handler flest økologiske fødevarer. Det viser en undersøgelse fra 2018. Danmark har som det første land en økologisk markedsandel på over 10 procent. Med andre ord er Danmark førende, når det kommer til økologisk bevidsthed.

4 – Øko-eksporten stiger

Danskerne er det folkefærd, der køber flest økologiske fødevarer, men salget af økologiske varer stiger også på internationalt plan. Det betyder, at eksporten af økologiske varer stiger til stor gavn for det økologiske landbrug her i Danmark, som allerede eksporterer til mange andre europæiske lande.

5 – Økologi er mere end madvarer

Oftest taler vi om fødevarer, når vi snakker om økologi, men økologi er meget mere end bare mad. I dag kan man købe økologisk varianter af de fleste produkter. Produktionen af økologisk tøj er for eksempel stigende, og mange vælger de bløde og miljøvenlige beklædningsgenstande til. Find et bredt udvalgt af økologisk tøj her.