5 facts om LED

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der er mange gode grunde til at skifte til LED, uanset hvilken form for lyskilde man har i forvejen. Men hvad er LED egentlig, og hvorfor skal man skifte. Vi har samlet 5 fact om LED, til dig der gerne vil vide lidt mere om det.

1: Hvad står LED for?

LED står ganske enkelt for Light Emitting Diode, og er som navnet også antyder det en elektronisk diode, der strøm til lys på en meget energivenlig måde.

2: Levetiden på LED

El-sparepærer har en typisk levetid på omkring 10.000 timer, hvor halogen og glødepærer er meget lavere. LED har en levetid på på mellem 15 og 30.000 timer. Samtidig tænder de øjeblikkeligt, og man skal ikke vente på lyset, som man skal med el-sparepærer.

3: Strømforbrug

En LED pærer bruger typisk 4-5 gange mindre strøm end en halogen. Så udover at du skal købe dem langt sjældnere, så sparer du også på el-regningen. Har du stadig halogenglødepærer, kan du spare omkring 50 kroner pr pære du udskifter om året.

4: Hvad koster LED

Prisen på LED afhænger naturligvis af typen af produkter. LED armaturer som disse er eksempelvis ikke overraskende dyrere end spots. Den merpris der er på LED kontra andre typer af lyskilder, opvejes dog rigeligt af den besparelse, der er forbundet med forbrugt.

5: LED er miljøvenlige valg

LED er langt bedre for miljøet, hvilket der er 2 gode grunde til. De bruger langt mindre strøm, og forurener derfor ikke så meget, når de bruges. De holder længere og der skal derfor ikke produceres så mange af dem.