5 facts om indeklima

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Du ved det sikkert allerede, men et godt indeklima er uhyre vigtigt for din generelle sundhed. Du tilbringer mange timer indenfor, og ligger ofte omkring 8 timer i dit soveværelse hver eneste nat. Det siger sig selv, at hvis indeklimaet ikke er godt, påvirker det din sundhed. Det ved du nok allerede godt i forvejen, men ved du hvad du kan gøre, for at sikre at du har det bedst mulige ?

Herunder får du fem gode råd til, hvordan du sikrer dig at indeklimaet i dit hjem, er så godt som muligt. For det første kan det være en god ide, at sikre at ens hus er tæt, og at for meget varme eller kulde hverken kommer ud eller ind. Dette kan nemlig være med til at skabe fugt og lignende. Hvis du er i tvivl om dette, kan du få lavet et energitjek hos flere VVS selskaber – blandt andre Pilegaard Henriksen. Men det er altså ikke nok til at sikre et godt indeklima, så her

Luft ud dagligt

En af de absolut vigtigste ting man kan gøre, for at sikre et godt indeklima, er at sørge for at lufte ud. Man bør luft ud som minimum to gange dagligt, hvilket typisk vil være morgen og aften. Gennemtræk i hele huset i små 10 minutter er det absolut optimale. Kan man kun nå et par minutter, er det stadig langt bedre end slet ikke at gøre det.

UD med vasketøjet

At tørre sit vasketøj indenfor et et kæmpe no-go, og alligevel er der utrolig mange der gør det. Det giver en rigtig høj luftfugtighed, når man tørrer sit tøj indenfor. Få det ud eller brug en tørretumbler.

UD med mad osen

En emhætte er helt essentielt ift indeklima, da madlavning er noget der giver dårligt indeklima. Det ved du nok godt, men vidste du også at du bør lade emhætten køre i 10 til 15 minutter efter du er stoppet med madlavningen.

UD med stearinlys

Der er ikke nogen tvivl om, at stearinlys er rigtig hyggelige og skaber en dejlig stemning. Det skaber dog også et dårligt indeklima da de udleder kvælstofdioxid og røggasser, der er dårligt for indeklima og lungerne. HVIS du bruger dem, så sørg for at lufte godt ud efterfølgende, så det ikke hænger i luften.

Gør rent ofte

Det er vigtigt at du gør godt rent i huset, så støv ikke hvirvles rundt i hele huset. Du bør støvsuge ugentligt, og sørge for at støve af jævnligt, da støv af åbenlyse grunde ikke er sundt at have i hele huset.