5 facts om hovedpine

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hovedpine er desværre en meget hyppig og udbredt lidelse. Ofte går det over af sig selv, hvis man lige får en god nats søvn og eventuelt en panodil. I de fleste tilfælde går det som nævnt selv væk, alligevel har omkring hver trejde dansker på et eller andet tidspunkt søgt hjælp hos læge. Her er 5 facts om hovedpine, som du måske vidste, og ellers lærer du lidt nyt her.

1: Spændingshovedpine er langt den mest udbredte form for hovedpine. Mellem 70 og 75% af befolkningen oplever denne type af hovedpine. Det kan skyldes alt fra arbejdsstilling, dårlig søvn og overanstrengelse i øjne. De fleste kan lindres ved øvelser, skiftning af arbejdsstilligner og lignende, mens kronisk hovedpine skal behandles medicinsk.

2: Migræne er en særlig form for hovedpine, der er ekstra voldsom. Hvor spændingshovedpiner ofte er udløst af noget, man kan spore, så er det meget forskelligt, hvad der sætter migræne i gang, og er derfor svært at slippe af med. Det kræver derfor specialistbehandling.

3: En hovedpine kan deles op i primær og sekundær En primær er typisk en sygdom, mens en sekundær hovedpine opstår som et symptom på noget andet, eksempelvis anstrengelse, forkølelse, tømmermænd eller andet.

4: Man skal typisk kun kontakte lægen, hvis der er tale om noget vedvarende eller tilbagevendende. Er der tale om en pludselig opstået og meget svær hovedpine der giver synsproblemer, kramper eller lignende, er det dog en dog ide at kontakte læge alligevel.

5: Alkohol og rygning er begge to ting der kan være med til give hovedpine. Har man først prøvet at have tømmermænd, så kommer det nok ikke som en overraskelse for særlig mange. Sundt mad og rigeligt væske (uden sukker) er med til at holde en sund balance, hvilket holder hovedpinen væk.