5 facts om dårligt blodomløb

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vores blodomløb er essentielt for vores velvære, sundhed og kroppens optimale funktion. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du holder øje med symptomerne og afhjælper dårligt blodomløb.

Hvad er dårligt blodomløb?

Blodomløbet er også kendt som blodkredsløbet eller det kardiovaskulære system. Dit blodkredsløb står for at transportere ilt, næringsstoffer, hormoner m.m. rundt i kroppen, således du kan fungere normalt. Hvis dette ikke fungerer, kan det få stor indflydelse på dit helbred.

Hvad er symptomerne på dårligt blodomløb?

Dine ben, hænder og fødder vil være mest påvirket af dårligt blodomløb. Dine ben og fødder hæver. Huden er enten kridhvid og iskold eller højrød og brændende. Hvis du har sår og vabler på fødderne, heler de dårligt eller slet ikke. Du har fodsved, selvom fødderne er kolde. Dine tæer ændrer form og bliver mere spidse.

Hvilke konsekvenser kan dårligt blodomløb have?

Blodomløbet har stor betydning for hele kroppens velvære. Hjernen påvirkes, hvis blodcirkulationen bliver forringet. Det kan give udslag som hukommelsesproblemer, hovedpine og svimmelhed, fordi hjernen ikke får nok ilt eller blod. Hjertet er også udsat, og det vil fx kunne resultere i forhøjet blodtryk, et øget kolesteroltal og smerter i brystet. Lever og nyrer vil også blive påvirket af et dårligt blodomløb.

Hvordan afhjælper jeg dårligt blodomløb?

Du kan forbedre dit blodomløb ved hjælp af en sund livsstil: Undgå rygning og stress, dyrk motion, spis sundt og tab dig, hvis du er overvægtig. Har du et stillesiddende arbejde, så sørg for at komme op og bevæge dig mindst én gang i timen. Du kan stimulere dit blodomløb ved hjælp af øvelser og stræk, eller gå/løb en tur, så der kommer gang i blodcirkulationen.

Produkter, der sikrer et bedre blodomløb

Ovenstående sundhedsråd gælder jo i virkelighed alle mennesker. Men særligt for dig med kronisk dårligt blodomløb kan det anbefales også at kigge nærmere på et produkt udviklet til at stimulere din blodcirkulation. Du kan nemlig mindske dine symptomer og risikoen for komplikationer med en kompressions- og massagestøvle fra sundeben.dk. En kompressions- og massagestøvle benytter komprimeret luft til at massere dine ben, fjerne væske og giver dermed en mere effektiv behandling. Ved brug af vores kompressions- og massagestøvler opnår du sammenlignelig æltning og strækning af dine muskler, som finder sted ved massage. Det er ikke kun effektivt – det er også en meget velgørende og behagelig behandling.