5 facts om at flytte til udlandet

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der er rigtig mange personer som af forskellige årsager vælger at flytte til udlandet – enten i en længere periode, eller helt permanent. Det kan være at du har fået et nyt arbejde, eller du måske har fået dig en kæreste, som du gerne vil flytte hen til. Hvad der kan være fælles for alt dette er, at der er nogle ret væsentlige ting som der skal være styr på inden man tager af sted. Vi kommer her med de fem vigtigste punkter.

Meld din flytning til folkeregistret

Du har sikkert prøvet at flytte før igennem dit liv. Så ved du også at når man flytter sin adresse, så skal denne også oplyses til det danske folkeregister. Husk derfor at få meldt din flytning, inden du tager af sted. Det er vigtigt at de offentlige myndigheder kender til den adresse, som du skal bo i fremadrettet.

Sørg for din egen sikkerhed

Et nyt land, betyder også nye levestandarder og sikkerhedsmuligheder. Undersøg derfor dine muligheder for vaccinationer inden du tager afsted. Find derudover også ud af, hvilke former for sundhedsforsikringer du kan få i det pågældende land.

Juridiske dokumenter

Når du flytter til udlandet, så er der nogle juridiske ting, som der skal være styr på – inden det er tilladt at bosætte sig i udlandet. Det kan være at du skal oplyse din fødselsattest eller lign. Disse skal naturligvis være oversat og legaliseret. Få en autoriseret tolk og translatør til at legalisere dine juridiske dokumenter, og undgå at sidde fast på konsulatet eller lign.

Dan et netværk tidligt

Netværk er alfa omega for at du får en god start på dit ”nye liv”. Sørg derfor for at opsøge en form for netværk, inden du tager afsted. Led eventuelt efter nogle grupper på sociale medier, hvor du kan fortælle lidt om dig selv, og om dine planer i det nye land.

Lær landet eller området at kende

Når man flytter, kan det være en god ide at finde ud af hvad man har af indkøbsmuligheder eller lign. inden man tager afsted. På den måde kan du være helt forberedt på, hvor du finder alt det som du skal bruge, så snart du er flyttet.