5 facts om advokathjælp

En mand giver en kvinde et håndtryk

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

For mange vil det at blive sigtet i en straffesag være noget af hårdeste, man kan komme ud for. Uanset om man er skyldig eller ej, så er der tale om en meget forvirrende proces. Derfor er det meget let at gå i panik over, hvad der kommer til at ske. Dette er tilfældet uanset om man er skyldig eller ej. Find dit advokatforsvar her.

Du har altid ret til en advokat

Uanset hvad man har gjort eller er anklaget for, så har man i Danmark altid ret til advokathjælp. Derfor skal man ikke være bange for muligheden for at gå i retten alene. Hvis man ikke selv finder en advokat, så skaffer retten en beskikket advokat til en.

Sådan betaler du for dit forsvar

Det kan være rigtigt dyrt at køre en straffesag. Prisen for sagen bliver fastsat i retten, og derfor er nogle advokater ikke dyrere end andre. Man skal dog ikke betale for retssagen, hvis man er blevet falskt anklaget. Det skal man til gengæld, hvis man bliver erkendt skyldig.

Sådan vælger du din advokat

Hvis man ender i varetægtsfængsel inden, man får kontaktet sin advokat, skal man heller ikke blive urolig. Hvis man har en bestemt advokat i tankerne, skal man blot bede personalet, ens familie eller politiet om at kontakte advokatfirmaet.

Ikke alle har møderet ved alle retsinstanser

Inden man vælger sin advokat, skal man overveje, hvor advokaten har møderet. Som regel starter sagen i byretten, men den kan blive anket til landsretten og i nogle tilfælde derefter højesteret. Hvis man vil have den samme advokat hele vejen igennem, skal man sikre sig, at de har møde ret ved alle retsinstanser.

Du kan godt skifte advokat

Men hvis sagen skulle gå højere end advokatens møderet, eller hvis man skulle være utilfreds med sin advokat, så er det muligt at skifte advokat. Der kan dog ofte være tale om en bøvlet proces.