5 Facts om a-kasser

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det kan være træls at betale et regning på et godt stykke over 1000 kroner fire gange om året, for noget man måske aldrig for brug for. Sådan er der nok mange der har det med a-kasser. A-kasser er dog ligesom forsikringsselskaber. De er kedelige at betale og snakke om, men de er ikke rare at stå uden hvis uheldet skulle være ude. Prisen er en smule forskellig fra a-kasse til a-kasse, men typisk ligger på mellem 450 og 500 kroner om måneden.

Hvor forsikringer kan være mod alt fra tyveri af bilen til vandskade i kælderen eller en tabt vase, er a-kassen forsikring i tilfælde af arbejdsløshed. Det er de færreste der har råd til at gå fra en indkomst til ingen indkomst, hvis de mister deres job. Derfor er det en naturligvis også en rigtig god ide at være med i en a-kasse.

Her er fem facts om der gør, at du skal melde dig ind i en a-kasse, hvis du ikke allerede er det.

  1. Man kan ikke få dagpenge, hvis man ikke er i en a-kasse, og man ikke få kontanthjælp hvis ens samlever har en fornuftig indkomst. Man skal have været medlem i et år for at kunne få dagpenge.
  2. En a-kasse kan hjælpe med efteruddannelse, hvilket især er godt, hvis du er i en branche uden høj uddannelse.
  3. De fleste a-kasse tilbyder kurser og hjælp til jobsøgning, hvis man bliver arbejdsløs. Det er naturligvis i deres interesse, at få dig så hurtigt i arbejde som muligt.
  4. hvis du skal være mellem jobs et par måneder planlagt, kan du modtage dagpenge i den periode, og skal altså ikke gå uden indkomst.
  5. hvis du er studerende er det ofte gratis at være medlem lige så længe som du er tilmeldt et studie.