5 facts du skal overveje før du anskaffer en hund

hund i tæppe

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hundeløse hundelskere, jeg ved du er der. Du er den der bøjer dig ned til enhver hund du møder på gaden, dit hjerte brister, når du liver slikket på hagen og du tænker, hvad kunne det være bedre end dette? En firbenet pelsbold, der anser dig for deres menneske og bedste ven? Men før du tilføjer en hund til dit liv, er der nogle faktorer, du bør overveje.

 

1.   Har du råd til at have en hund?

 

Der er de åbenlyse omkostninger til mad, hundeseng, legetøj og godbidder og et årligt dyrlægebesøg. Månedlige kæledyrsforsikringspræmier er en anden ting, der kan dræne dit kæledyrsbudget. Man elsker jo det søde kræ og får helt sikkert lyst til at forkæle den med lækkert hundeudstyr

 

2.   Er din livsstil befordrende for at have hund

 

Uanset om du er single, gift, med eller uden børn, så overvej hvordan det at tilføje en hund til familien, ikke kun vil påvirke dig, men også alle andre i husstanden. Hav seriøse diskussioner med familiemedlememrne i din husstand.

3.   Har du tid til en krævende hund?

 

Det er naturligt at dagdrømme om de daglige vandreture sammen med din nye bedste ven, men din nye hund kan have brug for lydighedskurser for at du får dens fulde opmærksomhed. Det kræver træning og øvelse for en hund at tilpasser sig i et nye hjem, vænne sig til dine rutiner. Hvis du har valgt en aktiv hund, vil de få korte vandreture, du har haft i tankerne hver dag, ikke være nok for en hund, der har grænseløs energi. Eventuelle dårlige vaner, som din hund har, vil betyde at du skal bruge en del tid på at træne den, om det lærer den at det ikke er okay at tygge i dine ting.

 

4.   Er du klar til opgaven at disciplinere din hund?

 

Som hundens ejer er det op til dig at træne den og sætte grænser for den.  Det vil kun fungere, hvis du er i stand til at håndhæve de grænser du har sat. Du skal give den en følelse af struktur.

 

5.   Øv dig først

 

Hvis du aldrig har haft en hund, så se om du kan få lov at passe en et par dage og se om det er noget for jeres familie.