5 facts der hjælper dig med at redde liv

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hver dag er der 10 danskere som falder om med hjertestop. Dette er en meget alvorlig hændelse og uden den rette hjælp, vil vedkommende dø. Det er nemlig ikke altid, at ambulanceredderne kan nå at komme i tide. Det er derfor utroligt vigtigt, at vi som borgere er klar til kunne hjælpe, hvis ulykken skulle være ude.

Det eneste forkerte du kan gøre er at tøve

Hvis man er så uheldig at være til stede, når en person falder om med hjertestop, så er det vigtigt, at man tager affære. Alligevel er der mange som gå i chok og er bange for at gøre noget forkert. Men sandheden er, at det kun er forkert, hvis man ikke gør noget. Det er fx helt normalt, at man bøjer eller brækker ribbenene på den, man prøver at redde.

Der er næsten altid en hjertestarter i nærheden

Hvis man har hurtig adgang til en hjertestarter, så er chancerne for overlevelse meget større. Man kan ofte finde dem i foreninger, skoler, fritidsinstitutioner osv. Hvis man er flere til stede, kan en passende stå for lunge- og hjerteredning, imens den anden ringer 112 og finder en hjertestarter.

Du kan altid finde et førstehjælpskursus nær dig

Selvom de fleste kender lidt førstehjælp, er det de færreste som kender den korrekte og mest effektive fremgangsmåde. Man danskere glemmer nemlig den førstehjælp de fx har fået, da de tog kørekort. Heldigvis kan du altid finde et førstehjælpskursus nær dig.

Sådan genkender du et hjertestop

Folk kan falde om på grund af mange ting, og man bør ikke give yde hjerte- og lungeredning med mindre, der er tale om hjertestop. Dette kan man blandt andet se, hvis personen er bevidstløs, uregelmæssigt åndedræt og ingen puls.

Landet har brug for hjerteløbere

Desværre er det nogle gange svært for ambulancereddere at nå ud i tide, og derfor skal de danske borgere også være parate. Det er hjerteløbere blandt andet. Med hjælp fra en app får de en notifikation, når der er et hjertestop i nærheden af dem. Herefter tager de hurtigt afsted for at yde førstehjælp.